Afbeelding: foto-advertentie-300x232

'Werk moet vooral leuk zijn' Achterhoek Nieuws

24-8-2018

WINTERSWIJK – De arbeidsmarkt komt weer goed in beweging. En dat kan de vraag oproepen of je nog wel op je plek zit in je huidige functie. TipTop Mensenwerk denkt graag mee en kijkt naar competenties, kwaliteiten en mogelijkheden. Osman Abbadi en Joshua Dekker vertellen met enthousiasme en passie over hun werkwijze.

Door Leander Grooten

Personeelsdienst

TipTop personeelsdiensten BV  is met tien jaar ervaring en twee vestigingen in de Achterhoek uitgegroeid tot een gedegen dienstverlening, Het bedrijf kenmerkt zich door directe communicatie, gebruik van internet en social media en warme relaties met haar klanten. “We houden niet van hiërarchie, aldus eigenaar van Tiptop Osman Abbadi, “diegene met het beste idee, is wat mij betreft op dat moment de directeur” Het bedrijf wil zich meer en meer gaan profileren als een bemiddelaar tussen mens en bedrijf. “Wij stellen ons ten doel mensen een vaste aanstelling te bieden.”

Verbinden van krachten

Daar waar bedrijven spreken over arbeids- of uitzendkrachten, benadrukt Tip Top de menselijke krachten, Abbadi: “Als je twijfelt of het werk dat je doet, nog wel langer bij je past, komt dan gerust eens praten. Je bent altijd welkom.” Joshua Dekker: “Bij de intake maken we kennis en willen wij weten van jou beweegt, welke waarden van belang zijn voor je en wat je wensen zijn. Dat is misschien nog wel belangrijker dan wat je kunt. ” Abbadi bevestigd deze visie: ” We hebben mensen in dienst die het zo leuk vinden om met ons te werken, terwijl zij met hun kennis elders veel meer kunnen verdienen, Maar ze blijven bij ons, omdat kennis en kunde alleen niet per se een leuke dienstbetrekking geeft. ” TipTop Mensenwerk zet zich in als intermediair om mensen te koppelen aan bedrijven. “En we houden het lijntje ook vast, omdat een ieder het belang heef dat het slaagt. Wij pakken een coachende rol op richting de arbeidskracht, maar ook richting het bedrijf waar iemand geplaatst is.

Innovatief de markt op

Naast het bieden van nieuwe carrières bij bedrijven, is het van oorsprong Winterswijkse bedrijf ook actief in het vinden van nieuwe mogelijkheden. “Zo is er een gebrek aan koks, ” geeft Dekker aan, “maar wij kennen mensen die in de productie werken nadat ze hun koksopleiding niet afmaakten. Als wij in samenwerking met het Graafschap College kunnen organiseren dat deze jongens hun opleiding alsnog afmaken en daarna direct aan het werk kunnen, snijdt het mes aan alle kanten. ”

Daarnaast biedt zij ZZP diensten aan, zowel wat betreft opdrachten als ZZP-ers kunnen zich inschrijven en TipTop zoekt opdrachten. “En wij kunnen ook ontzorgen in de administratieve rompslomp van de eenmanszaak. ”

Mens en Werk

Kenmerkend voor de aanpak van Abbadi en Dekker, en daarmee ook de bedrijfsidentiteit van Tip Top Mensenwerk, is het persoonlijke. Wat dat betreft had het bedrijf geen betere naam kunnen bedenken. “Wij zetten de mens voorop, niet de werknemer. Werken is het middel, maar het welzijn van de mens is het doel dat wij nastreven,” benadrukt Joshua Dekker. Osman Abbadi vat de drie belangrijkste waarden van tiptop samen: “werken moet leuk zijn, de menselijke relatie staat voorop en we verbinden mensen met elkaar. ” Ambities Op dit moment heeft Tiptop Mensenwerk bij de diverse opdrachtgevers in verschillende branches mensen ter werk gesteld. Van de aanpakker in de bouw tot de duizend poot op een financiële administratie, onze uitzendkrachten zijn heel divers.”Wij zetten ons dan ook graag in voor een ieder die op welke reden dan ook werkt zoekt. ledereen is hier welkom om eens een kop koffie te komen drinken”, aldus een gepassioneerde Joshua Dekker. “We willen dolgraag doorgroeien, aar dat mag niet ten kosten gaan de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Deel dit artikel: