Afbeelding: vcu

TipTop Personeelsdiensten VCU gecertificeerd

7-3-2019

Natuurlijk hadden wij veiligheid altijd al hoog in het vaandel staan, maar nu zijn we bij TipTop Personeelsdiensten ook VCU gecertificeerd.

 Wat is een VCU-certificering?

VCU is de Veiligheids Checklist Uitzendbureaus. Door middel van audits vindt er periodiek een toetsing plaats door een gecertificeerde organisatie, die toetst op:

  • werkwijze en beleid conform VCU werkwijze;
  • selectie, gegevens- en documentenbeheer van de uitzendkracht;
  • voorlichting en instructie aan de uitzendkracht.

 

Omdat wij personeel leveren aan bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, vinden wij het belangrijk om nog meer aandacht te besteden aan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers op de werkvloer.

De medewerkers bij deze bedrijven werken in een risicovolle omgeving en voeren werkzaamheden uit met een verhoogd risico. Denkt u hierbij aan onderhouds- of constructiewerkzaamheden die plaatsvinden in werkplaatsen, fabrieken, op bouwterreinen en bij installaties.

Opdrachtgevers stellen een VCU-certificaat als eis en lenen alleen personeel in bij een VCU-gecertificeerd uitzend- of detacheringsbureau. Met de VCU certificering kunnen wij nog beter aantonen dat onze VG- beheersysteem op orde is.

Onze medewerkers zijn in het bezit van het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidingevenden VCU (VIL-VCU) of zullen dat op korte termijn behalen.

Heeft u nog vragen over VCU of onze dienstverlening dan kunt u gerust contact opnemen via info@tiptoppersoneelsdiensten of bel naar 0543-219000.

 

Deel dit artikel: